Shiatsu voor paarden

Wat is Shiatsu?

Shi-atsu betekent letterlijk vinger-druk.   Het is een manuele therapie die ontstaan is in Japan en gegroeid is uit de traditionele Oosterse geneeskunde.  Bij Shiatsu worden er met dezelfde energiebanen gewerkt die doorheen een lichaam (menselijk en dierlijk lichaam) stromen.  Op deze energiebanen, ook wel meridianen genoemd, liggen specifieke (druk) punten die tijdens deze techniek worden getriggerd.

Shiatsu zal een totaalbehandeling bieden om de energie, dus het lichaam meer in evenwicht brengen. Door de voelende aanraking, massage en strekkingen worden bestaande interne systemen voor lichamelijk herstel en voor zelfgenezing opgewekt en geactiveerd. De aanwezige lichaamsenergie komt in beweging en zo wordt het lichaam in balans gebracht, met als resultaat een gedeeltelijk of volledig verdwijnen van ongemakken en ziektesymptomen, op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel vlak.

Het is een holistische techniek. Dit wil zeggen dat er naar het geheel wordt gekeken en niet enkel waar er zich een klacht voordoet.  Veel klachten komen namelijk voort uit een disbalans in een lichaam, en deze moeten bij de basis worden aangepakt.  

Bij shiatsu gaat er geen genezing gerealiseerd worden, het lichaam zal zichzelf genezen.

 

Tijdens de behandelingen wordt er ook gebruik gemaakt cranio-sacrale therapie.  Deze techniek is ontstaan uit de osteopathie en werkt in op het craniaal ritme.  Het is een zachte manuele techniek die invloed heeft op het autonome zenuwstelsel en brengt zo het lichaam weer in balans

 

Problemen/klachten waar ik jouw paard (en) kan in ondersteunen: 

- Nek/rugproblemen

- heup/achterhand problemen

- pees problemen

- problemen met kantelen van het hoofd

- maag-darm problemen

- spierspanningen plaatselijk of het gehele lichaam

- spanning aan het hoofd

- verbeteren van immuunsysteem

- algemene soepelheid van het paard

- beter ademhaling, vertering, bloedcirculatie, lymfedrainage

- ...

 

Waarom Shiatsu voor paarden? 

Naast het coachen van de mensen, wil ik er ook zijn voor de paarden. Zij verdienen het ook om zich op hun opperbest te voelen.  Ook het paard kan een disbalans ervaren door een blessure, een ervaring vanuit het verleden, de huidige situatie waarin het dier leeft, een lichamelijke gevoeligheid (koliek, voedingspatroon,...), strak trainingsschema, ...

Door de combinatie paard/mens aan te pakken kan er veel gerealiseerd worden.

 

Praktische informatie

Ik ben recent gestart met mijn shiatsu opleiding voor paarden.

Momenteel ga ik nog aan slag als student shiatsu beoefenaar maar ik ben reeds voldoende opgeleid om jouw paard(en) bij te staan. 

Ik ben geschoold door een erkend opleidingscentrum, namelijk Equina.

Tarieven

Een behandeling kost 50€.

Boek een behandeling

Wil je graag je paard(en) een shiatsu behandeling gunnen? 

Contacteer me via soraya.equivitae@gmail.com of 015/55.98.54 om je behandeling vast te leggen.

Wij kijken er naar uit om jou en je paard(en) te ontmoeten!

Maak jouw eigen website met JouwWeb